Mantrailing oktatás

Mantrailing tábor - Európa legnagyszabásúbb mantrailing eseménye

Több, mint 13 éve szervezzük meg minden évben öt napos mantrailing, azaz kutyás személykövető táborunkat, amely 2023-ban Európa egyik legnagyobb mantrailinges eseménye lett.

Célunk

Táborunk nagy népszerűségnek örvend, évről-évre egyre többen jelentkeznek, nemcsak hazánkból, hanem Európa különböző országaiból is. Sokan több éve rendszeresen visszatérő résztvevőink, akiket családjuk is elkísér. Van, aki hobbi kutyásként, van, aki hivatásos kutyavezetőként érkezik hozzánk, de a célunk mindenkivel ugyanaz. Nem csupán egy emlékezetes és élményekben gazdag kutyás tábor megszervezése, hanem olyan tudás és tapasztalat átadása oktatóink segítségével, amelyet a sok év kutyavezetői tapasztalat útján szereztek szemináriumokon, workshopokon, tréningeken szerte a világban, valamint önkéntesként mentőkutyáikkal az éles bevetéseken, eltűnt személyek keresésekor.

Professzionális instruktorok, hivatásos és civil mentőkutyás kiképzők

A táborban professzionális, nagy tapasztalattal rendelkező hivatásos, valamint civil kutyavezetők és kiképzők várják a mantrailing szerelmeseit és a mantrailing iránt érdeklődő kutya-gazda párosokat, életkortól és fajtától függetlenül.

Az oktatást hazai kiképzőink mellett számos meghívott külföldi, nemzetközileg elismert szakember segíti nagy odaadással. Többségük rendőrségi, illetve mentőkutyás szakmai múlttal rendelkező kiképző, akik a Kocher-módszer (TKM) képviselőiként, az INBTI (InterNational Bloodhound Training Institute, amely a világ egyik legnagyobb kutyakiképzéssel foglalkozó intézménye) instruktoraiként érkeznek hazánkba, a világ minden tájáról.

Tréning-orientált program

Az intenzív tréning-orientált táborban a kutyavezetők kis csoportos foglalkozások keretében ismerkedhetnek meg különböző, alapvetően a Kocher-Módszeren (TKM) alapuló mantrailinges gyakorlatokkal, illetve fejleszthetik kutyáik nyomkövetési képességét és tudásukat.

Személyre szabott gyakorlati képzés

Az instruktorok a kutyavezetők képzettségi szintjének megfelelő, személyre szabott tematikus és komponens gyakorlatokkal segítik a párosok célirányos fejlődését. Mindezt változatos helyszíneken, minden nap új és új terepen.   

Szakmai előadások

A tréningek között, amíg hűséges négylábú társaink pihennek, a külföldi meghívott instruktorok osztják meg a résztvevőkkel az éles bevetések során szerzett tapasztalataikat, vagy épp a kutyakiképzéssel kapcsolatos szakmai gondolataikat.

Csapatmunka

A táborban lehetőség van vizsgázni is és az igazán bátrak kipróbálhatják, hogy milyen egy csapatban, egy csapatként éjszakai bevetési gyakorlaton részt venni.

Kinek ajánljuk

Ajánljuk mindenkinek, akit érdekel a kutyák ősi ösztöneire épülő nyomkövetése, a szimatmunka fantasztikus, egyedülálló világa, és szeretnének egy igazán élménydús, felejthetetlen öt napot eltölteni kutyáikkal jó társaságban.

A tábor minden év júliusában kerül megrendezésre, de a nyári meleg se jelent gondot; a gyakorlati képzéseket a kora hajnali és az esti, hűvösebb órákban tartjuk, napközben pedig remek felüdülést nyújt a kutyák számára megmártózni a Duna nyugodt és kellemesen hűs vizű mellékágában.

Szálláshelyet sem kell keresgélni, a kempingben résztvevők 4 személyes, tágas, kényelmes és teljesen felszerelt házakban, vagy saját maguk által hozott sátorban vagy lakókocsiban tölthetik az éjszakákat. A házakban hűtő és fagyasztó is található, így a nyersen etetők is gondoskodhatnak kutyáik élelméről. Természetesen kutyabarát a hely, ráadásul a kemping ingyenesen fogadja négylábú szeretteinket.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, ajánljuk figyelmedbe rövid videós összefoglalónkat a 2023. évi táborról:

Írásos beszámolónkat itt olvashatod:

https://mantrailing.hu/nemzetkozi-mantrailing-tabor-2023-julius-5-9-neszmely

Táborunkról írták:

https://www.kemma.hu/helyi-kozelet/2023/07/nemzetkozi-szemelykereso-tabor-volt-neszmelyen-90-kutya-es-gazdaik-voltak-a-kepzesen

2024. évi táborunk:

Időpont: 2024. július 10-14.

Helyszín: Éden Camping & Yacht Club – Neszmély

Részletes információk: https://forms.gle/edmC3SqSeT5Dj57A8

Hírlevél feliratkozás


.

Mantrailing

 • Az oktatás

  Az oktatás

  A képzésekre a kutya fajtájától, életkorától függetlenül bárki jelentkezhet, a tanfolyamnak nem előfeltétele engedelmes vizsga megléte. A …»
 • Képek

  Képek

  Hiszünk abban, hogy a mantrailinget az adott egyed figyelembevételével és a rá illő megfelelő képzési módszer alkalmazásával lehet …»
 • Mi a mantrailing?

  Mi a mantrailing?

  A mantrailing számunkra az ember és a kutya ősi szövetségének megélését, a közös vadászat élményének átélését jelenti. …»
 • Gyakran ismételt kérdések

  Gyakran ismételt kérdések

  Kell-e előképzettség a kutyának a mantrailing tanfolyam megkezdéséhez? Mennyi idős kutyával lehet elkezdeni a mantrailing tanfolyamot? Okoz-e …»
 • Videók

  Videók

  Az első videóban megmutatjuk, ahogyan növendékkutyánk Alfa, a fekete-cser mosómedvekopó a városi környezetben milyen magabiztosan és tudatosan …»
 • Rólunk

  Rólunk

  A csapat elköteleződött amellett, hogy a tudást magas szinten adja át a mantrailing iránt érdeklődőknek, legyen a …»