Mantrailing oktatás

A képzésekre a kutya fajtájától, életkorától függetlenül bárki jelentkezhet, a tanfolyamnak nem előfeltétele engedelmes vizsga megléte.

A mantrailing oktatás

Ki jelentkezhet a mantrailing tanfolyamokra?

A képzésekre a kutya fajtájától, életkorától függetlenül bárki jelentkezhet, a tanfolyamnak nem előfeltétele engedelmes vizsga megléte. Alapozó tanfolyamunkra akár már 3 hónapos korú kutyával is van lehetőség jelentkezni, amennyiben a kutya rendelkezik a szükséges oltásokkal. A kölyökkorban elkezdett képzés bámulatos távlatokat nyit a mantrailingben és egyben egy fantasztikus utazás kezdete is mind a kutya, mind a gazda számára. A gyakorlati foglalkozásokon csak egészséges, jól szocializált kutyával lehet részt venni. A tanfolyam megkezdése előtt a kutya oltási könyvét be kell mutatni az oktatónak.

Kiképzési módszerünk:

Az MTC oktatói, – akik szabadidejükben önkéntesként mentőkutyáikkal segítik az eltűnt személyek felkutatását – az amerikai sheriffhelyettes, Kevin J. Kocher által kidolgozott Kocher-módszer (TKM – The Kocher Method) szerint képeznek, amelyet az elmúlt évek folyamán az éles bevetéseken szerzett tapasztalatokkal, illetve a más, külföldi, nemzetközileg is elismert hivatásos és civil kutató-mentő szervezetek kutyavezetőinek tréningezési módszereivel és gyakorlati tapasztalataival egészítettek ki.

Hiszünk abban, hogy a mantrailinget az adott egyed figyelembevételével és a rá illő megfelelő képzési módszer alkalmazásával lehet eredményesen kiképezni. Nagy hangsúlyt fektetünk az elméleti tudásra és az egyed habitusához, karakteréhez illeszkedő gyakorlati képzésre.

Az elméleti órákat online előadások formájában, míg a gyakorlati foglalkozásokat változatos külső helyszíneken, városi és külterületi környezetben tartjuk, maximum 6 kutyavezető részvételével, csoportos foglalkozások keretében. A tanfolyamokon részt vevők száma limitált, a jelentkezések során a részvételi díj beérkezése esetén biztosított a hely.

Mantrailing tanfolyamok

8 alkalomból álló, elméleti és gyakorlati foglalkozások

10 alkalomból álló, kizárólag gyakorlati foglalkozásokat magába foglaló képzés

1-2 napos intenzív, kizárólag gyakorlati foglalkozásokat magába foglaló tréning

11 alkalomból álló, elméleti és gyakorlati foglalkozásokat magába foglaló képzés

Európa legnagyszabásúbb mantrailing eseménye

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy minden új képzésünkről azonnal értesülj!


.

Mantrailing

 • Képek

  Képek

  Hiszünk abban, hogy a mantrailinget az adott egyed figyelembevételével és a rá illő megfelelő képzési módszer alkalmazásával lehet …»
 • Gyakran ismételt kérdések

  Gyakran ismételt kérdések

  Kell-e előképzettség a kutyának a mantrailing tanfolyam megkezdéséhez? Mennyi idős kutyával lehet elkezdeni a mantrailing tanfolyamot? Okoz-e …»
 • Rólunk

  Rólunk

  A csapat elköteleződött amellett, hogy a tudást magas szinten adja át a mantrailing iránt érdeklődőknek, legyen a …»
 • Mi a mantrailing?

  Mi a mantrailing?

  A mantrailing számunkra az ember és a kutya ősi szövetségének megélését, a közös vadászat élményének átélését jelenti. …»
 • Videók

  Videók

  Az első videóban megmutatjuk, ahogyan növendékkutyánk Alfa, a fekete-cser mosómedvekopó a városi környezetben milyen magabiztosan és tudatosan …»